Рецепти за бебета препоръчани от Шеф Céline De Sousa
Рецепти препоръчани от Шеф CÉLINE DE SOUSA
И ето, че влизаме в нов етап от живота на бебчо, етапа на хранене... И докато то се научава да се храни като „възрастен“, Софи Жирафчето придружава вашето дете в това изключително вълнуващо приключение, със 100 % здравословна и вкусна храна, която ви представяме сега.
За да ви помогне да приготвите добра и питателна храна, Céline de Sousa ще ви даде чудесни идеи. Тя талантлив готвач, експерт по бебешко хранене, но преди всичко майка :) Не е задължително да сте добри в готвенето, но със Céline готвенето ще стане детска игра!
Пюре от моркови с кориандър
Подготовка10 минути Време за готвене20 минути ТекстураГладка Продукти:- 120 г моркови - 80 г картофи - 5 г масло - 2 листа кориандър - малко мляко - 10 г пилешко месо - щипка кимион |
Приготвяне:
Обелете картофите и морковите, измийте ги и ги поставете в тенджера на котлона. Листата от кориандър също се нарязват след обилно измиване и се добавят към "почиващите" в съда зеленчуци. Нарязваме пилешкото месо на малки кубчета и също отива в тенджерата на котлона с щипка кимион. След 15-20 минути готвене проверете дали съставките са вече достатъчно меки. След като са готови, пасирайте и добавете кубчето масло и малко мляко, пасирайте отново и сервирайте. Последната стъпка е да гледате как бебето ви хапва доволно. Опитайте! Виж и видео рецептата:
Телешко пюре с броколи и кускус
Подготовка10 минути Време за готвене30 минути ТекстураЗърнеста Продукти:- 30 г кускус - 10 г телешко - 150 г броколи - 1 ч.л. сметана - 1 парченце чесън |
Приготвяне:
Вземете броколите и сложете да къкят, докато омекнат, заедно с телешкото месо и малко чесън. След като са готови, добавете сметаната и разбийте.
Сварете водата, за да направите кускуса. Изсипете кускуса, разбъркайте и веднага свалете от котлона (няма нужда да готвите допълнително). Покрийте и оставете за 5-7 минути. Отцедете след това и разбъркайте с вилица. Оставете отново да почине за 5 минути. За още по-пълно вкусово изживяване към него може да се добави малко кубче масло, само внимавайте да не затруднявате бебето.
Подредете пюрето от телешко и броколи на дъното на чинията, след което поръсете готовия кус-кус отгоре. Виж и видео рецептата:
Палачинки с крема сирене и зеленчуци
Подготовка10 минути Време за готвене20 минути ТекстураПарчета Продукти:Тесто: 140 г брашно - 1/2 с.л. бакпулвер - 1 щипка сол - 1 яйце - 250 мл мляко - 5 г масло Плънка: 80 г тиквички - 1 лук - 1 щипка чесън - 50 г крема сирене - 2 парчета шунка Гарнитура: 300 г тиквички - малко зехтин |
Приготвяне:
В купа смесете брашното, бакпулвера, яйцата, млякото, маслото и накрая щипка сол оформяйки тесто за палачинки. За първата част на пълнежа тиквичките се обелват и след това се нарязват на кръгчета от около 0,5 сантиметра. Оставете да къкрят в малко вода, докато достигнете идеалната сварена, но все още хрупкава консистенция. През това време шунката се нарязва на много ситно и се смесва с крема сиренето. Прибавете и тиквичките, но отцедето леко, да не разводни много плънката.
Поставете част от тестото за палачинки в незалепващ загрят тиган, наредете отгоре малко количество от плънката и затваряме отгоре с още тесто за палачинки. Печете от двете страни до златисто кафяво.
За пюрето-гарнитура пюрирайте остатъчка от сварените тиквички и разбъркате отново. Ако е много гъсто може да се разреди малко с бульона от тиквички. Виж колко е лесно във видео рецептата: